Zonder zorgen met aankoopgarantie van Auto's & Scooters

U wilt zorgeloos met uw net aangeschafte auto kunnen rijden. Daarom kunt u bij Auto's & Scooters een garantiepakket bij de aankoop van uw auto afnemen. De duur van onze garantie gaat in op het moment van daadwerkelijke aflevering van de auto. 

Waarop geven wij garantie?

De garantie wordt gegeven op de volgende onderdelen:

  • Het draaiende gedeelte van de motor. Dat zijn de volgende onderdelen: de krukas, de krukaslagers, de kleppen, de zuigers, de drijfstangen en de drijfstanglagers
  • De volgende onderdelen van de versnellingsbak: de tandwielen, de lagers en de synchromeshringen
  • De distributieriem of -ketting. We geven alleen garantie op de distributieriem of -ketting indien de riem of ketting tijdig en aantoonbaar volgens het schema van de fabrikant is vervangen  

Wij geven geen garantie op:

  • Alle onderdelen die niet vallen onder de motor, de distributie en de aandrijving
  • LPG en airco installaties
  • Cruise control systemen, autotelefoons, navigatie apparatuur en alarmsystemen
  • Het in- en uitlaatsysteem van de motor, inclusief turbo’s en intercoolers
  • De koppakking
  • De koppelingsplaten en de drukgroep

De vergoeding van het arbeidsloon geldt alleen voor de tijd die nodig is voor het vervangen van die onderdelen die onder de garantie vallen.

Wanneer heeft u geen garantie?

U kunt geen aanspraak op garantie maken wanneer blijkt dat de schade of het defect is ontstaan is door een onjuiste behandeling van de auto. Daaronder valt ook de schade die is ontstaan is doordat u de auto niet op tijd hebt laten onderhouden. Als schade een gevolgschade is waarbij de oorzaak een mankement is dat niet onder de garantie valt, kunt u ook geen aanspraak op onze garantieregeling maken. 

Onze garantieregeling geldt alleen als u bij uw auto ook een garantiepakket hebt aangeschaft en als dit staat aangegeven op het koopcontract en op de verkoopfactuur van de auto. Afwijkingen van onze garantie voorwaarden gelden alleen wanneer daarover bij de aankoop van uw auto nadrukkelijk afspraken zijn gemaakt en die afspraken ook vermeld staan op de verkoopfactuur van de auto.

Vervangend vervoer tijdens reparatie van de onder garantie vallende delen behoort niet tot het garantiepakket. U kunt daarop dan ook geen aanspraak maken.

Garantiereparaties vinden altijd en uitsluitend plaats bij Auto's & Scooters. U dient ons dus altijd in te schakelen voor een autoreparatie onder garantie.